یخچال صنعتی یکی از تجهیزات اساسی در هر کسب و کار مرتبط با ذخیره سازی مواد غذایی است. این دستگاه ها در اندازه ها و اشکال مختلفی موجود هستند و برای نگهداری مواد غذایی در دمای پایین استفاده می شود. انواع یخچال صنعتی در قنادی ها، داروخانه ها و … به کار گرفته می شوند. هر نوع یخچال صنعتی دارای ویژگی ها و قابلیت های خاص خود است که باید در هنگام خرید مورد توجه قرار گیرد.
انواع یخچال صنعتی
یخچال صنعتی صندوقی: به دلیل اینکه جای کمی اشغال می کند و در عین حال دارای چندین کشو برای نگهدری مواد غذایی است، محبوبیت پیدا کرده و به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. یخچال دو درب کابینتی برای نگهداری مواد غذایی با حجم متوسط انتخاب می شود. این نوع یخچال صنعتی دارای دو درب است که میتواند به راحتی باز و بسته شود. یخچال صنعتی سه درب حجم زیادی از مواد غذایی را در خود جای می دهد. باز و بسته شدن هریک از درب ها به آسانی انجام می گیرد.
یخچال صنعتی عمودی و یا ایستاده
سایز ها و ابعاد مختلف این دستگاه را می توان در بازار مشاهده نمود. مدل های ایستاده یخچال صنعتی دارای درب های شیشه ای هستند و برای استفاده در قنادی ها بهترین گزینه شناخته می شوند. این مدل تجهیزات سرمایشی از نظر جنس درب به دو نوع فولاد ضد زنگ و درب های شیشه ای تقسیم بندی می شوند. درب مدل فولاد ضد زنگ استحکام و مقاومت خوبی دارد. این در حالی است که درب های شیشه ای نیز زیبایی خاصی دارند.
با توجه به اینکه انواع یخچال صنعتی دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی هستند، بهتر است قبل از خرید یک یخچال صنعتی، نیاز خود را به دقت بررسی کرده ومتناسب با حجم ذخیره سازی مواد غذایی، تصمیم گیری کنید.
اجزای تشکیل دهنده فریزر صنعتی
این نوع یخچال ها دارای سیستم پیشرفته ای هستند و از قطعات متنوعی تشکیل می شوند. از جمله:
کمپرسور: در سال های اخیر با پیشرفت تکنولوژی، کمپرسورهای به کار برده شده در ساختار یخچال های صنعتی، کیفیت بسیار خوبی پیدا کرده اند. به لحاظ مصرف انرژیريال بهینه تر شده اند و قسمت های الکتریکی آنها، اینورتری شده است.
کندانسور: وظیفه خنک سازی سیال عامل را بر عهده دارد. به شکا شبکه ای لوله ای در پشت یخچال ها تعبیه می شود.این قطعه تقریبا شبیه رادیاتور اتومبیل عمل می کند و دارای یک فن خنک کننده نیز هست.
سایر قطعات تشکیل دهنده یخچال های صنعتی شامل موارد زیر می شود:
ترموستات
اپراتور
ویژگی های یخچال صنعتی
یخچال صنعتی در ظرفیت های مختلفی تولید می شود. برای مثال، یخچال صنعتی مورد استفاده در یک رستوران نسبت به یک یخچال فروشگاهی، ظرفیت بیشتری دارد.
یخچال های صنعتی در رده متفوتی از مصرف انرژی بالایی قرار دارند. به همین دلیل، انتخاب یخچال صنعتی با مصرف انرژی کم می تواند در قبوض شما، صرفه جویی قابل توجهی ایجاد کند. یخچال صنعتی با برچسب انرژی A+ مقرون به صرفهتر از یک سیستم سرمایشی با برچسب انرژی C است.
به طور کلی، یخچال صنعتی دارای بدنه فلزی و درب هایی با ضخامت بالا است. همچنین، انواع یخچال صنعتی معمولاً دارای سیستم خنک کننده قدرتمند با کارایی بالا و فن خنک کننده قوی هستند.
روش های نگهداری و تعمیرات انواع یخچال صنعتی
یخچال های صنعتی برای کارایی بهتر و طولانی مدت نیاز به سرویس و تعمیرات منظم دارند. در برخی موارد قبل از اینکه خرابی قطعات دستگاه به نقطه بحرانی برسد و عملکرد کلی سیستم را تحت تاثیر قرار بدهد، بررسی و تعمیرات لازم انجام می گیرد. به طور مثال، می توان به ارزیابی منظم وضعیت ترانسمیتر فشار اشاره کرد. این در حالی است که چنانچه خرابی رخ داده باشد و در کارکرد یخچال، شاهد هر گونه ضعف عملکردی باشیم، بهتر است از افراد حرفه ای و متخصص کمک بگیریم.
سخن پایانی
از یخچال صنعتی در مواردی استفاده میشود که نیاز به حفظ مواد غذایی در شرایط خنک وجود دارد. این موارد شامل رستورانها، هتلها، بیمارستانها، کارخانهها و سایر مراکز صنعتی میشود. با توجه به انواع مختلف یخچال صنعتی، انتخاب مناسبترین مدل برای هر کسب و کار بسیار مهم است. برای انتخاب یخچال صنعتی مناسب، باید به عواملی مانند ابعاد، ظرفیت، هزینه، نوع سیستم خنک کننده و سایر مشخصات فنی دستگاه توجه کرد.
برای خرید و بررسی انواع یخچال و فریزر های صنعتی، میتوانید به وبسایت وفایی سرما مراجعه کنید.