فوم پلی یورتان یکی از انواع فوم های عایق کاری است که به دو روش دستی و اتوماتیک در بدنه یخچال های فروشگاهی تزریق می گردد .کاربرد فوم پلی یورتان در یخچال فروشگاهی به این گونه است که فوم پلی یورتان در یخچال های فروشگاهی به عنوان عایق حرارتی مورد استفاده قرار می گیرد و به حفظ دمای مطلوب درون یخچال های فروشگاهی شما کمک بسیاری می کند . فوم پلی یورتان دارای خواص عایق حرارتی بسیار خوبی است و این خواص، به دلیل ساختار سلولی فوم و حجم هوای محبوس درون سلول های فوم، ایجاد می شوند.
معرفی فوم پلی یورتان:
فوم پلی یورتان، یکی از اعضای خانواده پلاستیک ها یا پلیمرها می باشد و همان طور که اشاره شد، از واکنش شیمیایی و ترکیب میان دو ماده واکنش پذیر دی ایزوسیانات و پلیول تولید می شود. پس از این که این دو ماده تحت فشار و حرارت با یکدیگر ادغام شدند، حجم آن به سرعت 20 الی 30 برابر افزایش می یابد. فوم پلی یورتان ازجمله مواد عایق حرارتی به شمار می آید که به دلیل چگالی این ماده و همچنین مزایای آن، در عایق کاری محصولات و اجسام از آن بهره گرفته می شود.
اهمیت فوم پلی یورتان در صنایع برودتی:
با توجه به توضیحاتی که درباره پلی یورتان و انواع آن داده شد، متوجه شدیم که در صنایع برودتی و ساخت یخچال های فروشگاهی، از فوم پلی یورتان سخت بهره گرفته می شود. استفاده از این نوع فوم در ساخت یخچال های فروشگاهی، از جنبه اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است زیرا به دلیل عایق بودن، گزینه مناسبی برای نگهداری مواد غذایی در دمای پایین محسوب می گردد.
چگونگی کاربرد فوم پلی یورتان در یخچال های فروشگاهی
باید گفت که فوم پلی یورتان در یخچال های فروشگاهی، دارای ویژگی عایق بودن می باشد؛ پس با کمک گرفتن از آن مواد غذایی را در دمای پایین می توان نگهداری کرد. چگالی مورد نیاز که برای فوم پلی یورتان سخت در ساخت یخچال های فروشگاهی به کار گرفته می شود بین 32 تا 34 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
نحوه تزریق فوم یخچالی
نحوه تزریق فوم یخچالی بدین گونه است که در ابتدا باید در یک دستگاه مخصوص که میکسر هد نام دارد مقدار مشخص شده ای از ایزوسیانات و مواد دیگری به نام پلی یول گازدار با همدیگر مخلوط شود. در مرحله بعدی باید مواد وارد واکنش شیمیایی شوند تا رنگ کرم به خود بگیرند. با انجام واکنش پلیمریزاسیون این مواد شیمیایی وارد مرحله ژل شدن می شوند باید گفت که ژل شدن به معنی این است که ماده کرم رنگی که در دستگاه میکسر هد تشکیل شده است به صورت ژل درمی آید در واقع می توان گفت که بعد از ژل شدن فوم پلی یورتان چسبندگی لازم را به دست اورده و بعد فوم می تواند در محل مناسب به شکل قالب های مختلف دربیاید. این نکته را هم باید بدانید که حالت نهایی و کیفیت فوم یخچالی به میزان دما و نحوه ترکیب کردن مواد اولیه بستگی دارد.
ویژگی های فوم پلی یورتان یخچال های فروشگاهی:
چگالی متناوب:
چگالی متناوب این دسته از فوم ها هم یکی دیگر از ویژگی آن ها به حساب می اید . چگالی لازم برای پخش عایق ها بین 30 تا 60 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد. این فوم دارای چگالی های متفاوت بوده و در چگالی های مختلف دارای خواص مختلف هم می باشد.
مقاومت در برابر رطوبت:
فوم پلی یورتان یخچال های فروشگاهی، مقاومت زیادی در مقابل عوامل جوی دارد، به صورتی که از خاصیت جذب آب و رطوبت برخوردار است . جذب رطوبت کم در سطوح خارجی سلول ها، باعث شده تا این فوم به عنوان بهترین عایق شناخته شود.
شکل پذیری:
فوم پلی یورتان یخچال های فروشگاهی، قابلیت شکل پذیری بسیار خوبی دارد و باعث ایجاد فضای دلخواه برای ذخیره غذا می شود. به همین دلیل می توان از آن در ساخت انواع یخچال ها استفاده کرد. فوم پلی یورتان یخچال های فروشگاهی، دارای ساختاری محکم است و قابلیت گرفتن طرح پلاستیک و فلز را دارد.
عایق سرما و گرما:
مواد اولیه فوم پلی یورتان یخچال های فروشگاهی، گزینه فوق العاده ای برای سرما و گرما هستند. به علت ضریب پایین انتقال حرارت در این فوم، مقدار تاچیزی از آن برای انتقال حرارت، مقاومت بالایی را از خود نشان می دهد.
نکات مهم در تزریق فوم پلی یورتان
نکته بسیار مهم در زمان تزریق فوم پلی یورتان یخچال استفاده از دستکش و گان مناسب است و از آنجایی که قدرت پخش ذرات این ماده بالا است باید با احتیاط کامل از آن استفاده نمود. قبل از اینکه از این اسپری ها برای تزریق پلی یورتان استفاده شود باید آن را تکان داده و اسپری را به شکل وارونه نگهدارید تا مواد موجود به نازل نزدیک شوند و تا مواد پلی یورتان با شدت بیشتری و راحت تر به محل مورد نظر پرتاب شوند .
ویژگی های فوم های پلی یورتان
- وزن پایین
- روش های متنوع در اجرا
- عایق در برابر آب و رطوبت
- مقاوم در برابر نفت و روغن
- نصب و اجرای سازه های ایزوله
- دارای ضریب هدایت حرارتی پایین
- عدم رشد باکتری ها در عایق پلی یورتان
- دوام و مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی (حرارت، رطوبت و …)
- چسبندگی بسیار بالا به بسیاری از انواع مواد مانند سطوح فلزی، چوب و …
- فوم استفاده شده در بخش عایق ها بین ۳۰ تا ۶۰ است. فوم های با چگالی ۴۰ بالاترین میزان عایق حرارتی را دارا هستند .
در اخر
یکی از اصلی ترین دغدغه های تولید کنندگان یخچال حفظ انرژی و جلوگیری از هدر رفتن آن در بدنه اصلی یخچال است. از آن جایی که فوم پلی یورتان عایق بسیار مناسبی در برابر حرارت است، به راحتی می تواند، در یخچال ها تعبیه شود. دمای داخلی یخچال به علت داشتن این فوم حفظ شود و انرژی آن هدر نرود.